ما با بکار بستن شیوه صحیح تغذیه و مصرف مغذی قادر خواهیم بود تا طول عمر خود را افزایش دهیم.

ایـن خـوراکـی ها کـه بـواسطه دارا بودن خواص ضـد پیری مشهور میباشند حاوی مواد خاصی می باشند که میرسد قابلیت بدن ما را برای مبارزه با اغلب بیماریــهای شایع و تهدید کننده افزایش میدهند. اکــنون به برخی از این خوراکی ها اشاره میکنیم:

1- سیب

ترکیبات: سـیب سـرشار از چندین آنتی اکسیدان قـوی بخصوص کوئرستین و همچنین حاوی مقادیر زیادی از فیبر قابل حل پکتین میباشد.

خواص غذایی: کـوئـرستین این آنتی اکسیدان قوی با لخته شدن و هـمچنین سرطان خون مبارزه می کند. مصرف به اندازه پکتین نیز کمک می کند تا کـلستـرول خون کاهش یافته و سموم سرطانزا از جریان خون حذف گردند.

بهترین روش مصرف:خام و همراه با پوست به خـاطر آنکه این پوست سیب است که حاوی کوئرستین میباشد.

2- موز

ترکیبات: موز حاوی مقادیر بسیار زیادی از پتاسیم، منیزیم و اسید فولیک می باشد.

خواص غذایی: پتاسیـم با فـشار خـون بـالا مبـارزه کـرده و خـطر سـکتـه های قلبی را کاهــش می دهد. اسید فولیک نیز برای رشد مـناسب بافتـهای بــدن ضـروری بــوده و از بیماریهای قلبی جلوگیری بعمل می آورد.

بهترین روش مصرف: تنها پوست آن را جدا کرده و میل کنید.

3- تخم مرغ

ترکیبات: تخم مرغ غنی از کولین، پروتئین و کاراتیـنوئیدهای لوتین و زاکسانتین است.

خواص غذایی: کولین موجود در تخم مرغ در حفظ حافظه در دوران پیری موثر میباشد. از آن گذشته کاراتینوئیدهای موجود در تخم مرغ از ایجاد آب مروارید که میتـواند منجر به کوری گردد جلوگیری بعمل می آورد.

بهترین روش مصرف: بصورت آب پـز، سفت پز، نیمرو و املت تفاوتی نمی کند تـنها از آغشته کردن زیاد تخم مرغ به روغن و کره اجتناب ورزید.

4- سیر

ترکیبات: همانند بسـیـاری از غـذاهـای ضـد پـیـری سـیر نـیز منبع بسیار خوبی از آنتی اکسیدان ها میباشد.

خواص غذایی: سیر در خون مانند یک ماده ضد انعقاد عمل می نماید و خـطر سکته را کاهش داده و با انهدام سلولهای سرطانی، دوره زندگی بیماران سرطانی را نیز افزایش میدهد.

بهترین روش مصرف: با آنکه سیر سبب بوی دهان میگردد اما اگر بصورت خام مصرف گردد بسیار سودمند خواهد بود مثلا بصورت پودر بعنوان چاشنی سالاد.

5- لوبیا

ترکیبات: سرشار از فیبر قابل حل می باشد.

خواص غذایی:فیبر سلامتی دستگاه گوارش شما را حفظ نموده و سـیستم گوارشی سالم از ابتلای به سرطان روده بزرگ و دیابت پیشگیری بعمل می آورد. فـیـبـر قـابل حل همچنین سبب کاهش کلسترول و قند خون می گردد.

بهترین روش مصرف: لوبیا بصورت خشک و کنسرو شده هر دو مفید میباشند.

6- گردو

ترکیبات: یک مشت گردو به همان میزان حاوی اسید چـرب امـگا 3 میباشد که 100 گرم ماهی آزاد دارا میباشد.

خواص غذایی: نـه تـنـها امـگا 3 به حل لخته های خون کمک می کند، بـلکه از التـهاب مفاصل و افسردگی نیز جلوگیری بعمل می آورد.

بهترین روش مصرف: هنگامیکه گردو از پوسته خود خارج میگردد، تازه تر از هر زمانی می باشد اما اگر در مکان خنک و خشک نگهداری شود، تـا 2 هفـتـه تـازگی خود را حفظ می کند. می توان بصورت خام و یا همراه با سالاد استفاده کرد.

7 - سویا

ترکیبات: حاوی هورمون ازوفلاون می باشد.

خواص غذایی: کاهش سطح کلستـرول بد خون یا همان LDL که سـبب کـاهش فشار خون و جلوگیری از حملات قلبی می گردد.

بهترین روش مصرف: بر خلاف عقیده عموم سویا می تواند خوش طعم و قابل مصرف گردد. برای این کار سویا را همراه با سس سویا و یا آب لیمو ترش و یا با دیگر سبزیجات آن را سرخ کنید.

8- اسفناج

ترکیبات: منبع خوبی از اسید فولیک و ویـتامین های A و C بوده و هم اندازه سیر حاوی آنتی اکسیدان می باشد.

خواص غذایی: یـک سـبـزی چـنـد مـنـظـوره اسـت که با سرطان، بـیـماریـهای قـلبـی و اختلالات روانی مبارزه می کند.

بهترین روش مصرف: اسفناج نپخته و یا بخارپز بسیار ایده آل می باشد.

9- گل کلم

ترکیبات: گل کلم بیش از هر میوه از خانواده مرکبات حاوی ویتامین C میباشد. کلسیم بیشتری از یک لیوان شیر و فیـبـر آن از یک تـکه نـان سـفیـد بـیـشتر بـوده و دارای مقادیر زیادی آنتی اکسیدان است.

خواص غذایی: یک ضد سرطان بسیار قدرتمند میباشد چون بدن را تحریک می کـند تا مواد نابود کننده سلولهـای سـرطـانی را تـولید کـند. هـمـچنیـن از بـیماریهای قلبی، آب مروارید و زخم معده پیشگیری می کند.

بهترین روش مصرف: خام و یا بخار پز.

10- ماهی

ترکیبات: ماهی های آزاد، قزل آلا و شاه ماهی حاوی مقادیر زیادی امگا 3 می باشند.

خواص غذایی: کاهش فشار خون و پیشگیری از سکته و لخته شدن خون.

بهترین روش مصرف: پخته، کبابی و سرخ شده آن مطلوب می باشد.

11- لیمو ترش:

ترکیبات: لیمو ترش غنی از ویتامین C میباشد.

خواص غذایی: نه تنها به بدن کمک می کند تا در برابر عفونتها از خود دفاع کند، بـلکه طبیعت اسیدی آن خواص ضد باکتریایی دارد که آن را قادر مـیسازد با زخمهای دهانی و گلو درد مبارزه کند.

بهترین روش مصرف: با چکاندن لیمو ترش تازه روی ماهی و یا داخـل یـک لیـوان آب و یا بعنوان چاشنی در سس و سالاد.

12- پیاز

ترکیبات: حاوی ویتامین C زیاد و آنتی اکسیدان کوئرستین و سولفور می باشد.

خواص غذایی: با آنکه سبب بوی بد دهان میگردد اما کمک میکند به کنترل بسیاری از بیماریهای تنفسی همچون آسم و دیگر بیماریهای التهابی. همـچنـیـن سطح کلسترول خوب خون را یا همان HDL را افزایش داده و سلولها را در برابر سرطان محافظت میکند.

بهترین روش مصرف: خام همراه با سالاد و یا با ساندویچ.

13- گوجه فرنگی

ترکیبات: حاوی آنتی اکسیدان لایکوپین می باشد.

خواص غذایی: سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند.کاهش خطر برخی از سرطانها خصوصا سرطانهای پروستات، ریه و معده.

بهترین روش مصرف: بهـتـرین زمان وقتی است که گـوجه فـرنـگی داغ بـاشـد! گـوجـه فـرنـگی پـخـتـه حاوی مقادیر بیشتری لایکوپین نسبت به گوجه فرنگی خام می بـاشـد. همچنین گوجه فرنگی کنسر شده و سس گوجه فرنگی بتـرتیب 3و 5 برابر گوجه فرنگی تازه حاوی لایکوپین میباشند.

14- چای سبز

ترکیبات: حاوی آنتی ااکسیدانهای کاتچین و پلی فنول و ویتامینهای A,C,D می باشد.

خواص غذایی: از شـمشـیـر سـامـورایـی قـدرتـمـندتـر است! زیرا که از اکسـیـداسیون سلولها که میتواند منجر به سرطان گردد جلوگیری می کند. سـیستم ایــمنی را تقویت نموده و خون را رقیق می سازد.

بهترین روش مصرف: تنها آب جوش به آن اضافه کرده و میل کنید.